Alla inlägg den 30 augusti 2009

Av Christensson - 30 augusti 2009 21:42

Gårdagskvällens regn var borta, nu var solen tillbaka och värmde upp skogen efter den gråkalla natten. Vattenångan låg som ett moln bland träden men löstes upp lagom till att vi behagade lämna sängarna och gå ner till frukostbuffen. Patrik rankade den som den bästa frukosten han någonsin ätit men med tanke på den gröt han brukar stoppa i sig kanske man ska ta det med en nypa salt.. men god var den, riktigt god faktiskt.

Förmiddagen och en bit in på eftermiddagen var vi inne i staden Wisla och tittade runt, gillar staden, en skön och avslappnad stämning trots den marknad som hålls denna helgen. Mycket cowboyhattar och grillat kött varvat med försäljare av hemlagat bröd, honung och tofflor. Dagens lunch åt vi på en restaurang som hade en skuggig innergård vilket var skönt, väldigt varmt idag. Vi tog varsin matsedel och valde soppa efter hur namnet lät, namnet vi båda fastnade för visade sig vara ärtsoppa med korvskivor och var riktigt god.

Dagens stora mål var att vandra upp till Wislas källa uppe i berget Barania gora. Vi ställde bilen vid sjön jezioro czernianskie och följde en stig upp i bergen. Vi lämnade mycket åt "rätt riktning" och känsla och lyckades ganska bra. Mycket pg a att stigarna vi följde var dåligt markerade men vi tyckte också det var roligt att just ta ut en riktning och läsa av landskapet. Vi hittade till slut vad som troligen var Wislas källa strax nedanför toppen av Barania gora, små små bäckar som letade sig nerför bergssidan.

Vandringen tillbaka var lättare men samtidigt var vi slitna så efter sammanlagt sex timmars vandring var det skönt att vara tillbaka på hotellet. I morgon börjar paddlingen! Spännande och lite nervöst.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards